İL ÖZEL İDARESİ'NDE İHTİYAÇ FAZLASI ÇALIŞAN VAR

İL ÖZEL İDARESİ

KAYSERİ İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ MUSTAFA ATSIZ YOL-İŞ SENDİKASI'NIN TUTUMUNA KARŞILIK DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA, İL ÖZEL İDARESİ'NDE İHTİYAÇ FAZLASI ÇALIŞAN VAR.” DEDİ.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız ve üyeler katıldı. Yol-İş Sendikası'nın aldığı grev kararına karşılık basın açıklaması yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, greve çıkan işçilerin 3 bin lira maaş aldığını ifade etti.
Toplu sözleşmelerin bir sonuca varamadığını ifade eden Atsız, Yaklaşık üç ay süren topu sözleşme görüşmelerinden bir sonuç sağlanamadı. Aşılamayacak bir konu olmamasına rağmen kurumumuzu ilgilendiren hususlar şöyle, ilki finansal boyut. 352 işçimiz mevcuttur. Buların 183 tanesi norm kadro dahilinde olan işçilerdir. Bunlardan 200 işçi ihtiyaç fazlası olarak 6bin 111 sayılı kanun gereğince valiliğimize bildirdiğimiz karayolları ve başka kurumlara geçişlerinin uygun olacağını öngördüğümüz işçiler yani bu işçiler ihtiyaç fazlası işçidir.” şeklinde konuştu.
İşçilerin maaşlarına yönelik bilgiler veren Atsız, Bordolarda sadece maaş görünür, ikramiye görünmez, fazla çalışma ücreti mesai görünmez. Har ay işçimizin eline geçen net maaş 2952 liradır. Kurumumuz içerisinde iş sendikasına üye olan son üç ay içerisinde maaşı toplam 1406 liradır.” ifadelerini kullandı.
3 bin lira maaş alan işçilerin greve gittiğini belirten Atsız, İkinci alternatif vardır. bütçeye ödenek sağlama gibi bir yöntem izlenebilir. Bu takdirde de köy yatırımlarının bir kısmın kesmemiz gerekir bunun da doğru bir davranış değildir. Sendikayla greve gitme sürecinde unsur iki unsur vardır. Bunlardan ilki maaş zammı ikincisi ihtiyaç fazlası 200 işçinin ilköğretim okullarında görevlendirilmesi.” dedi.
Atsız, İl Özel İdaresi'nin ihtiyaç fazlası işçi olduğundan dolayı işçilerine zam yapamadıklarını dile getirdi.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı